Workshop @ home op de Sallandse heuvelrug.

In september mocht ik een “workshop @ home” geven. Dus op die zaterdagmorgen, in alle mistige vroegte, reed ik richting het noorden. Op naar een feestelijke workshop passend bij een speciale verjaardag!

De mist trok op tijdens de koffie met taart, om plaats te maken voor een lekker nazomerzonnetje. Goed getimed, na een regenweek.
Dan gaat het beginnen: Warming-up met portretten ( niet op het papier kijken, blind tekenen dus en het potlood niet optillen)  en hilarisch creatieve resultaten.
Daarna de deur uit, zonder jas, en met alleen pennen, potloden en schetsboeken. Slim genoeg had ik hierdoor dus ook geen fotocamera mee(!!)
In dit verslag gebruik ik daarom foto’s van de gastvrouw, met haar toestemming uiteraard.

De jarige had goed voorbereid, en mooie schetsplekken uitgezocht. omdat ik in die omgeving onbekend ben. Een oude boerderij, die symmetrisch lijkt maar het van geen kanten is, was lastig. Maar met uitleg, en hier en daar wat tips is het iedereen gelukt.

 

Dan het uitzicht hier, nu bén ik verknocht aan onze Rhedense Posbank, maar de Sallandse heuvelrug is ook werkelijk prachtig. Het groen van de bomen toont de eerste herfstige tinten al. Wat een uitdaging wordt voor het kleurenpalet. De gastvrouw is er aardig in geslaagd zoals deze schets toont.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *