Mensen in beeld

Kronenburg, overdekt winkelgebied

Mensen tekenen lastig? Jazeker! Staren mag immers niet, hebben we dat niet allemaal geleerd? Steeds wanneer je iemand wil tekenen gaan ze bewegen of lopen  zelfs weg!
Maar je wil de getekende straten en pleinen vullen met mensen, anders is het zo steriel. En die terrassen vol heerlijk genietende zomergasten, niet te spreken van feestelijke evenementen als carnaval, vierdaagse en markten.

Het gaat je lukken.  Wanneer je van elke voorbijganger een deel tekent krijg je zo een straat vol. Wil je meer gelijkenis dan helpt training, besef wat jouw favoriete aanpak is. Daar gaan we in deze workshop aan werken.
Deelnemers helpen elkaar. Schetsers zijn de beste modellen die je kunt hebben, want ze zitten of staan een tijdje stil terwijl ze waarschijnlijk jou onderde loep nemen. Dus eerst oefenen op elkaar,voordat je de het  winkelgebied in gaat.

Workshop inhoud:

De  workshop start met koffie, terwijl  ik tips en truuks uitleg om mensen op straat te tekenen. Voorbijgangers bewegen,  lopen je beeld in en uit. Hoe pak je dat aan, ook hoe je ervoor zorgt dat ze in de tekening passen en niet te groot of te klein uitvallen.
Na de lunch ga ik in op schetsen met meer gelijkenis. Voor momenten dat je écht personages wilt tekenen en niet zomaar figuranten in het stratbeeld, bied ik een aantal uitgangspunten en manieren van schetsen aan. Die weer eerst op  elkaar uitgeprobeerd worden alvorens op stap te gaan.
We sluiten af met het bewonderen van elkaars prestaties en uitwisselen van ervaringen.

Materiaal:

Schetsboekje: tekenpapier is voldoende.
Tekenmateriaal: potlood en marker(fineliner) of vulpen.
Voor kleur: penseelmarker, kleurpotlood of aquarelverf

Nadruk deze workshop ligt op het tekenen. Er gaat vooral getekend worden. Aan het eind geeft ik wel enkele tips over kleurgebruik: mengen van huidskleur en creëren van schaduw en lichtcontrast.

Datum: 18 januari 2020
Tijd: van 10.00 tot 16.00
Locatie: Arnhem, winkelcentrum Kronenburg
Prijs: €60
Koffie/thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.
Eventueel kan ik voor materiaal zorgen: € 15 extra.

Checking...

Ouch! There was a server error.
Retry »

Sending message...

Inschrijven

Workshop mensen in beeld

Workshopdata: