Schetsboek Lay-out

Maak meer van je sketches!

Ben je wisselend tevreden met je schetsboek-pagina's, vind je af en toe dat een schets wel iets extra's kan gebruiken? Heb je een mooie schets, maar is er zoveel méér te vertellen?
Dan is deze cursus iets voor jou!

Wat gaan we doen?  Materiaal en agenda.

Geef je schetsboek een extra dimensie door 'design' elementen toe te voegen. Je zult merken dat je schetsen gaan stralen, ja, zelfs die minder gelukte. Maak het verhaal van die trip of die locatie compleet met bijvoorbeeld een getekende plattegrond, delen van het logo of een visitekaartje. Verwen de kijker met gevarieerde schetstechnieken of -materialen.

Deze cursus is voor iedereen die een schetsboek heeft of wil starten.

Urban Sketchers zijn van harte welkom met hun schetsboek(en)
Ben je geen urban sketcher, dan kun je bijvoorbeeld werken aan de hand van (vakantie) foto's en materialen. Enige tekenvaardigheid is gewenst, ik geef wel tips maar geen tekenles.

08 Deventer-de-koning-w
02-eurospoor-w
Langs-de-IJssel-3

Wat gaan we doen?

In deze cursus van 8 bijeenkomsten laat ik je zien hoeveel plezier je kunt beleven aan het ontwerpen van je schetsboekpagina's.  Vanwege het jaargetijde doen we dat achteraf, eventueel zelfs van foto's. In het voorjaar gaan we naar buiten en componeren we ter plekke.

Tijdens de bijeenkomsten praten we over welke schets/foto de hoofdrol krijgt, over wat je kunt inzetten om het verhaal visueel boeiender te maken. Daarbij kun je denken aan kaarten, tabellen, kaders en witruimte, of het gebruiken van toegangsbewijzen, visitekaartjes en pakpapier al dan niet als collage. Voor tekst en titels maken we een zijstapje naar 'lettering'.

Ik denk dat we al werkend steeds heen en weer bladeren door de schetsboeken. Dan weer hier, dan weer daar iets toevoegend. En vooral dat we  met veel plezier elkaar inspireren door nog meer nieuwe ideeën te bedenken.

actiefoto-bij-cursus-w
vakantie-2021-b
2019 coomb W

Materiaal

Voor deze cursus raad ik de volgende materialen aan (graag zelf aanschaffen, bijvoorbeeld bij kunstburg in Doesburg)

  • Een Hahnemühle aquarelschetsboek: formaat A4 of A5, liggend of staand naar keuze.
  • Om mee te tekenen: Hb potlood, watervaste marker( max 0,3mm), kneedgum, geodriehoek.
  • aquarelverf, bv de pocketbox van Winsor&Newton met 12 kleuren. Een aquarelpenseel rond met punt maat 4.

Wanneer

Dinsdagavond elke 14 dagen: 29 nov; 6- 20 dec; 2023: 10- 24 jan; 7-21 feb.
Tijd:  20.00 -22.00 uur
Kosten €92,00
Leslocatie: Kunstkring Duiven, Visserlaan 41, 6921 WZ Duiven
meedoen? mail leidekesteur@gmail.com