Workshop urban sketching: Complexe schets

Zoek een kapstok

Huiverig voor complexe schetsen van meer dan een paar geveltjes? Bevreesd dat alles dan uit verhouding raakt, of dat je halverwege de moed op wil geven? Ga op zoek naar een kapstok!

Wanneer je een grotere schets wil maken van een straat, plein of uitzicht op een stad kan het lastig worden om het overzicht te houden. Wanneer je intensief bezig bent kan het voorkomen dat er gevels of huizen te hoog of te laag terechtkomen, dat gebeurde bij mij regelmatig. Sinds ik een kapstok heb ik overzicht, en maak ik eerst de globale schets. Daarna kan ik me zorgeloos verdiepen in het schetsen van details.

Met een kapstok bedoel ik iets om je lijnen aan 'op te hangen'. Het kan een lantaren zijn, of een toren.  Hoe hoog is het hoogste huis ten opzicht van je kapstok, op welke hoogte bevinden zich de ramen, het trottoir.

Workshop inhoud

Eerst een kopje koffie en kennismaken,ervaringen uitwisselen. zodat ik een beetje weet wat jullie niveau is. Dan leg ik uit  hoe je met een kapstok werkt, en zoeken we een mooi uitzicht om mee te starten. Tijdens een korte pauze bekijken we de resultaten, en bevindingen. Daarna gaan het echt gebeuren, tijd voor het grote werk. ik loop rond en geef gevraagd en ongevraagd 😉 advies.

We sluiten af met een welverdiend drankje, en laten de boeken rondgaan.

Doesburg-Veerpoortstraat-w
Nijmegen-Mark-wt
05-Doesburg-bergstraatw

Materiaal

Neem je favoriete urban sketchspullen mee, en eventueel een stoeltje. Ik werk het liefst op aquarelpapier in schetsboek of blok, met vulpen en aquarelverf. Gewoon tekenpapier om te oefenen is natuurlijk ook handig.

Heb je nog geen eigen materiaal dan kan ik dat voor je regelen : Dan heb ik voor u een Hahnemühle aquarelschetsboek A5 en watervaste marker. Aquarelverf kunt u van mij lenen. Kosten: €25 extra.

Wanneer

Datum: zaterdag 25 maart
Tijdsduur: 13.30  tot 16.30 uur
Locatie: Doesburg
Koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen.
Prijs: €60  Dan heb ik voor u een Hahnemühle aquarelschetsboek A5 en watervaste marker. Aquarelverf kunt u van mij lenen.
Prijs € 35  Wanneer u uw eigen aquarelschetsboek en verf gebruikt.

Bel naar: 06-53440597 of mail mij: hallo@leidekesteur.nl