Workshop: Schetsboekpassie

Schetsboek-passie

Dol op schetsboeken?
Ik ontwikkel momenteel een cursus om gezellig in een kleine groep aan je schetsboek te werken, met tips en tricks om het nog leuker en boeiender te maken.

Ik werk veel in schetsboeken omdat ze makkelijk mee te nemen zijn.
Ik heb er voor verschillende onderwerpen.  Voor op vakantie een grote (A4), een crèmekleurige voor tuinschetsen, een voor vehikels, een privé alleen voor thuis, en een voor dagelijks gebruik, oh en nog een voor experimenten.
Niet zeggen dat ik verslaafd ben geraakt  😉 .
Het is gewoon zo leuk om door te bladeren, omdat de sfeer en de gebeurtenissen meteen weer boven komen.

Wanneer ik ergens ben probeer ik het verhaal en de sfeer van die plaats vast te leggen, vaak in meerdere kleine schetsen op een spread (twee pagina's). Dat levert gevarieerde pagina's op in mijn schetsboeken. Omdat ik niet altijd weet wat ik tegenkom is improviseren soms nodig, waardoor is het resultaat steeds weer verrast.

Thuis werk ik altijd nog even verder aan de verse pagina, tekst erbij zetten, een titel, soms een kaart..... steeds kijken wat nodig is. Zo heb ik ook nog napret van een schetsuitje. Hoewel uitje...... ook thuis is er veel te schetsen 🙂 !
Ook gek van schetsboeken? Ik ontwikkel momenteel een cursus om gezellig in een kleine groep aan je schetsboek te werken, met tips en tricks om het nog leuker en boeiender te maken.

Langs-de-IJssel-3
stadsblokkenwerf-Arnhem-W
lunch-hemelvaart-leeuwarden-W
Brownies-downies-gouda-W
Wageningen-FORUM-2018W