Workshop: Schetsboekpassie

Schetsboek-passie

Dol op schetsboeken? Hoe lijkt het je om samen onze creativiteit te boosteren?

 

Als ik niet op pad kan, door slecht weer, of te weinig tijd wil ik gezellig thuis tekenen. Bijtend ik op mijn potloodkijk ik rond, zet nóg een kop koffie.....
Nu zíjn er mensen die van een keukenkastje een mooie schets  maken, daar hoor ik niet bij. Mijn witte pagina kijkt terug! Die van jou ook?

Laten we lekker samen bezig gaan! Met tekenen en verven natuurlijk, maar ook knippen en plakken,stempelen en ...... Het gaat om de creatieve pret en uitwisseling, en gezelligheid met elkaar.
Elke week een ander onderwerp met  uitdaging. Ik heb al ideeën, maar we kunnen er ook ter plekke verzinnen!  Bijvoorbeeld een bladzijde over je favoriete recept, waarbij je verpakkingsmateriaal gebruikt van een van de ingredienten, je wandelschoenen en een kaart van het dagelijkse rondje. Of......

Neverending-story-w
happy-sock-druildag-W
25-fietsveerpiraten-w

Wat gaan je doen?

Tijdens deze 8 bijeenkomsten schuiven we aan mijn grote knutseltafel. Koffie/thee/lekkers staan al klaar.
Natuurlijk bewonderen we eerst de resultaten van de vorige keer. Pas daarna komen de spullen voor deze week op tafel en kan de pret beginnen.
We trekken elke keer een envelop uit de box, zodat ook ik niet van tevoren weet wat er tevoorschijn komt.
Opdrachten kunnen bijvoorbeeld zijn: een bladzijde over je favoriete recept, waarbij je verpakkingsmateriaal gebruikt van een van de ingrediënten, je wandelschoenen en een kaart van het dagelijkse rondje, een bladzijde over een saaie klus, en kleed die aan met een vrolijk gekleurde achtergrond. Of...... Heel divers en weinig urban.

Bekijk hier vast mijn schetsboek: Hahnemuhle nostalgie

Ik ben dit boek aan het uitproberen, lekker nat werken en lijmen het kan allemaal. Én veel meer pagina's dan het aquarelboek. Aanradertje

diverse-soorten-schetsboeken-met-tekstW

Materiaal

Natuurlijk heb je een schetsboek met papier dat het een en ander aankan A5 of A4. Daarnaast gebruiken we watervaste markers, aquarelverf, kleurpotloden, een lijmstift natuurlijk. Verzamel maar vast stukken pakpapier als voorpret, dat gaan we zeker gebruiken.

Ik gebruik een Hahnemuhle nostalgie schetsboek A5, (80 pagina's van 190 grams papier) ik ben er al in begonnen om uit te proberen. Het kan veel hebben: nat werken met aquarel, en gebruik van lijm op een een groot vlak! Aanradertje.

Als je dat wil kan ik er een voor je regelen A5 formaat. Heb je geen aquarelverf, dan kun je die de eerste keren van mij lenen.

Wanneer

Omdat het in april en mei wemelt van korte vakanties en lange weekenden, maak ik er een korte serie van 4 bijeenkomsten met een groepsgrootte van 4 personen. Je kunt kiezen dinsdag- of vrijdagmiddag.
(Volgende winter, januari en februari plan ik dan een langere serie. Samen de kou door!)

Prijs: €40 schetsboek inbegrepen (Hahnemuhle Nostalgia A5)
Prijs: €30 wanneer je eigen schetsboek meebrengt.
Deze serie gaat in februari weer starten

Dinsdagmiddag

Tijd: 13.30-16.30
Locatie: Dorpsstraat Rheden
Data: .

Vrijdagmiddag

Tijd: 13.30-16.30
Locatie: Dorpsstraat Rheden
Data: