Schets in opdracht

Het kan ook uw huis of camper zijn.

Met plezier maak ik voor u een Urban Sketch van uw huis, buurt, of camper....Of voor uw moeder, broer of beste vriendin.
Ik vind het leuk om te doen, en u heeft een persoonlijk kunstwerk om op te hangen of weg te geven.

 

 

uw-huis-schetsen-Jazeker

Voorbeelden van opdrachten

135000-B-klaarW
Flying Carpet

Voor een trotse eigenaar maakte ik deze sketch van zijn mini coupé S, zijn flying carpet. Met, behalve de auto, ook details uit het het dashboard:  toerenteller en snelheidsmeter.

Wadheerlijk

Tijdens een kamperweekend kreeg ik het verzoek dit campertje te tekenen. Een prachtige volkswagen T4, met heerlijke details zoals de wadvogels en gordijntjes met zeedieren. Deze keer mét bewoners erbij.

6b-wadheerlijk-w
waar is schaduw
Haaknaald

Een sketch voor een dorpsgenoot van háár winkeltje. Deze winkel was een droom die uitkwam, dat wilde ze vasthouden: "voor als ik 80 ben."

In holland staat een huis.

Om op te hangen in hun tweede huis in Spanje, maakte ik deze sketch van hun huis in Nederland. Toch een beetje je roots mee op reis.  Misschien ook een keer het Spaanse huisje doen?

dorpsstraat-54

Voor uzelf of als kado?

Tijdens urban sketchen vraag ik me vaak af wat het verhaal is van wat ik teken. Wat gebeurt er in dát gebouw, wie woont of werkt er. Ik proef de sfeer van de omgeving, tijdens het tekenen.

Wanneer ik een opdracht krijg is dat mijn kans om dát verhaal te horen én in beeld te brengen. Zo zijn de hortensia's naast de mini coupé een deel van het verhaal. De haaknaald met zonwering omlaag en het bord buiten evenzo. Dat ik de bewoners bij de camper mocht tekenen is weer een verhaal apart.

Samen mét u bespreek ik het verhaal dat verteld wil worden, en bedenken we hoe dat in beeld komt.

Wat ik maak:

Om in te lijsten maak ik de sketches ongeveer zo groot als een A4 printerpapier, op papier dat past in een 30x40 lijst. Kosten gewoonlijk €75 heeft u extra wensen dan kan de prijs variëren, dat bespreken we in overleg.

Kaarten maak ik op A5 formaat, 20x15. Dit is best klein, dus extra details erbij gaat echt niet passen. Kosten €25

Wilt u een groter formaat neem dan even contact op, dan kunnen we bespreken wat  er mogelijk is.
De kosten worden dan bepaald in overleg, aan de hand van uw wensen.

Hoe het werkt

Sketches in opdracht maak ik van foto's, dat is het meest praktische. Alleen wanneer u heel dichtbij woont kunnen we het misschien ook live regelen.
Ik gebruik voor uw sketch kwaliteitsmateriaal: watervaste documentinkt voor het rekenen en professionele aquarelverf op zwaar 300grams aquarelpapier. Het papier waarop ik werk is ca 25x30cm, het formaat van de sketch wordt 28x20cm (ca A4).

Kosten gewoonlijk €75, heeft u extra wensen qua grootte of anderszins dag kan de prijs variëren, dat doen we in overleg.

Stappen

  1. U mailt mij via deze link.
  2. Dan krijgt u van mij antwoordmail terug, daarin vraag ik u een goede foto te mailen.
  3. Eventueel hebben we nog overleg over de juiste foto.
  4. Dan vraag ik u via een betaalverzoek om vooraf te betalen.
  5. Zodra ik de betaling heb ontvangen ga ik aan het werk, en geef ik u een indicatie van de tijd die ik nodig heb. Doorgaans twee weken, maar door drukte of feestdagen kan het veranderen.
  6. Tussendoor houden we contact via app.
  7. Wanneer uw urban sketch klaar is en op de post kan geef ik u een seintje.

Bruikbare foto

Op een bruikbare foto staat natuurlijk het onderwerp van zijn beste kant. Maar het is ook een foto die: scherp, goed belicht  en van hoge resolutie is. Waarom?

  • Scherp: de details zijn goed te zien en herkennen, ook bij inzoomen.
  • Goed belicht: ik kan in de donkere én in de lichte plekken de details nog goed zien.
  • Hoge resolutie: zoveel mogelijk pixels.
goedslecht-opdrachtfoto4x-hor