over Leideke

BIO

Ik ben geboren in Brabant (1961), opgegroeid in het land van Maas en Waal. Voor mijn studie fysiotherapie landde ik in Arnhem aan de Veluwezoom. Sindsdien woon ik met mijn man en zonen in Rheden tussen de prachtige Posbank en de mooie IJssel.

Leideke met-pen-autoshirt

Werk en inspiratie

In de zomer maak ik vooral Urban Sketches, omdat ik het liefst buiten werk met pen en aquarelverf. Dan probeer ik het verhaal, de sfeer van de plaats waar ik ben in beeld te brengen. Vaak door meerdere sketches op een pagina te combineren.

Ik zou kunnen zeggen dat mijn inspiratie op straat ligt, dat wil zeggen alles wat daar te zien is of gebeurt.  Favoriete onderwerpen zijn gebouwen met smakelijke details of met kleurige signalen van bewoning. Ook van foodtrucks met alle uitstallingen en versiering gaan mijn vingers jeuken, en van oldtimers, van campers... Zie ik geen kans om het te tekenen dan pak ik mijn camera, en leg het vast om later 'iets' mee te doen.

Wanneer het te koud is om naar buiten te gaan grijp ik naar acrylverf en paletmes en werk ik op canvas. Met de foto's die ik in de zomer maakte als inspiratiebron.

royal-Talens-fabriek-schetsend-w
foodwal-Zutphen-29-juli-met-schets-ballenharry-I
stone-henge-schetsend-W
Schetsen-met-Leideke-trapgeveltjeW
pofferdikkie-schetsendW
schetsen in Alkmaar van leideke steur