Bosje bloemen voor iedereen

bloemenzaak Petit Fleur Rheden aquarel van leidekesteur.nl

Het heerlijke lente weer heeft me naar buiten gelokt. even een twijfel. Ga ik snel een corona-veilig blokje om, of ga ik toch even schetsen? Ik besluit tot het laatste, ik werk immers alleen en zolang niemand zwaar over mijn schouder kijkt is er geen besmettingsgevaar.
Tekentas, statief en een groot vel aquarelpapier mee, het is wel even slepen.(Ach eigenlijk woon ik om de hoek.) Dan installeer ik me tussen twee auto’s op de parkeerplaats zodat ik goed zicht heb.

Wat is het fijn om weer ‘ns buiten te schetsen. In de zon en met een beetje wind in mijn haar, is het niet eens koud al is het krap 12 graden.
Oei die dakranden zijn wel erg ‘speels’ uitgevallen, tja dat hoort er ook bij, een liniaal hanteren op locatie is voor mij geen optie.
Langzaam voel ik alle zorgen en vraagtekens van deze weken naar de achtergrond verdwijnen. Dat is wat urban sketching met mij doet. Hoofd en hart recetten zodat ik weer fris en tevreden thuis kom. Weet je wat, dit wordt een ‘bosje bloemen’ voor ons allemaal, om even ontspannen te genieten van het voorjaar. Houdt de schets wel op 1,5 m afstand!

Wat is dit toch een leuk pand om te schetsen, zelfs in de bovenwoning zijn details te tekenen. Het interieur houd ik vaag, de voorjaarsuitstalling wil ik de hoofdrol geven, de tulpen, blauwe druifjes en hyacinthen. Ik zie gelukkig dat er wel klanten komen, dan is mijn uitzicht even geblokkeerd door een auto. Maar er is genoeg te tekenen, dus ik heb er geen last van.

Weer een leuke aanwinst voor mijn Rhedense serie, met onder andere de haaknaald met de kleurige markiezen, bakkerij Ariesen met vrolijk rood gestreept zonnescherm, onze groentewinkel in de veerweg. En andere schetsen van De Steeg en Dieren.
Geniet ervan, ik teken ook op verzoek uw eigen huis bijvoorbeeld. neem gerust contact op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *