Groene vingers?

Het thuis blijven brengt hele andere onderwerpen onder mijn schets-aandacht. Normaal ga ik graag op stap, een ochtend of middag ergens tekenen, liefst een mooi uitzicht of een markt met veel mensen. Maar dat kopje koffie om ook even het kleinste kamertje te bezoeken zit er niet in, en dát is best onhandig. Dus…
Teken ik rond ons huis, en daar is genoeg te beleven!

We willen een moestuin aanleggen, dus ben ik half april begonnen met zaaien in de kas. Kijk dit is hem. Ik ben trots op dat kasje, dat is mee verhuisd van ons postzegeltuintje in Arnhem naar Rheden. ’s Winters huisden mijn bonsais er vorstvrij in. Dat kon tot de oude stellage instortte, en ik de scherven mocht rapen. Daarna overwinterden daar de tuinstoelen. Vorig jaar heb ik het kasje in ere hersteld, van oude stoelen en planken vormen een stevig geheel gebouwd, waar bakken op kunnen staan.
Kijk zo ziet dat eruit echte vintage look, toch?

Half april zaaien is een beetje laat, ik weet het, maar het voordeel van laat zaaien? Het groeit allemaal heel snel! Kijk eens wat er al staat, nog geen 10 dagen later. Geweldig wat een groei. Met veel plezier ging ik elke ochtend water geven.
Na de ijsheiligen, willen we ze buiten zetten. Er is al een stuk grond omgespit, het moet nog omheind worden. Maar omdat ik in het weekend paddestoeltjes en vage rode knopjes op de aarde zag verschijnen…. Hebben we even flink doorgewerkt, onkruid, omheining water en alles toch maar naar buitengezet. Nu maar duimen dat de heiligen zich een beetje inhouden hier in Rheden. Tot nog toe gaat het goed, nog één nachtje te gaan.


2 gedachten over “Groene vingers?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *