Salisbury; vakantie 2019 I

We begonnen onze vakantie dit jaar met een “flitsvakantie” in Engeland. Na een vroege overtocht stonden we aan de overkant. Bij het bestuderen van de route besloten we langs de kust te gaan, prachtig, maar wel een sprong in het “linksrijdend diepe”. Tegen teatime bereikten we onze camping, bij de renbaan van Salisbury.

We strijken neer op een typische Britse camping: vrij beschikbare tea attributen zoals een broodrooster en kokend water, en een mooie authentieke telefooncel. Vanaf de naastgelegen renbaan heb je zicht op Salisbury.

De volgende dag breng ik de heren weg en rijd door naar een dorpje vlakbij, op advies van de campingbaas. Zodra ik uitstap ben ik verliefd! Hier mag ik de hele dag werken.
Ik kies een rijtje met gevarieerde huizen, en begin. Terwijl ik schets hoor ik eenden, gewoontegetrouw kijk ik omhoog. (bij ons zie ik eenden en ganzen alleen hoog voorbij komen) Maar deze komen uit een tuinpoort en gaan de sloot in. Hoe Cottage!!!
Natuurlijk zijn er ook belangstellende voorbijgangers. Een bejaard echtpaar waarvan hij vertelt dat zijn vrouw uit Nederland komt, uit een plaats met onuitsprekelijke naam…. Zij loopt iets langzamer en meldt dat ze uit Scheveningen is, of ik de groeten daar wil doen….
Een ander was blijkbaar in de tuin bezig, met strohoed en roestige schaar in de hand komt hij even poolshoogte nemen, wat ook weer een leuke ontmoeting oplevert.

De volgende dag naar Salisbury, met de P&R bus. Wat comfortabel. Een leuke levendige stad, met veel verrassende elementen, waaronder de kathedraal met de Magna Carta.

De laatste dag doen we nog even Salisbury aan, en lunchen met fish&chips. De volgende dag nemen we afscheid, via de M25, dé verkeersader van Great Britain richting Dover.

5 gedachten over “Salisbury; vakantie 2019 I”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *