Vakantieschetsen

Al járen schets ik op vakantie, steeds verheug ik me daarop. Vorig jaar vulde ik de laatste bladzijden van mijn ouwe groene dummie.
Dus dit jaar een nieuw boek aangeschaft, eentje vol met zwaar aquarelpapier. Bovendien heb ik een statief omgebouwd tot ezel, om het boek op te leggen, zeker voor grotere of complexere schetsen handig.
Blijkbaar was dat een goed besluit, de omgeving bood steeds van die grote weidse aanblikken die gewoon móeten! Wél een uitdaging want daarvan heb ik er nog niet veel gemaakt.En dan komen we weer een bijzonder stuk geschiedenis tegen. Viaduc de Garabit, een roze metalen gevaarte over de Truyère bij Ruynes-en-Margeride. Zo’n 122m hoogte en destijds hoogste brug ter wereld, ontworpen door niemand minder dan Gustave Eiffel.Wij hadden geluk, nog maar 1 keer per dag rijdt er een trein…….

Een andere brug, moderner bij Millau, verdrong met 343m hoogte,de bovenstaande van zijn toppositie. Deze schets maakte ik vanaf een picknickplaats midden in de rivier. Lekker in de welkome schaduw na een zonnige markt.

Later in de vakantie nog deze schets gemaakt, in een heet(30+) en winderig Carcasonne. Als werelderfgoed moest het natuurlijk geschetst worden.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *