Verven of Schilderen?

26-verven-of-schilderen-w

Verven of schilderen? Dat is de vraag!

We zijn met de buitenboel bezig, jaja, nog steeds. Vorig jaar  was het de dakkapel, te zien op tweede pagina van mijn schetsboek, en nee we zijn toen niet verder gegaan, de dakkapel was genoeg werk.
Maar dus deze zomer, eigenlijk najaar want september en oktober blijken betrouwbaarder weer te leveren dan de rest van het jaar, verven we de beneden-ronde. En dan kom ik ook míjn raam tegen, of liever het raam waar mijn tekentafel staat. Wat een contrast vormen mijn tekenspullen met wat ik nu in de hand heb. Delicate vulpennen tegen giga kwasten en literblikken verf tegen mijn kleine bakjes in het palet. En ben ik nu aan het verven, en schilder ik straks in mijn schetsboek of is het andersom? even zoeken op internet.... In dit geval vind ik het beide schilderen! Volgens de beroepsschilders is het precieze werk zoals randen ( kozijnen dus) schilderen, en de grote vlakken worden geverfd. Nou ik moet goed mijn best doen om het glas te mijden en de vensterbank wit te houden, dat vind ik wel precies genoeg om het schilderen te noemen

Voor de duidelijkheid, ik ben blij dat het huis er zo van opknapt, maar schilder liever op doek of in mijn schetsboekje 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *