Workshop: Mensen in Kronenburg

Dit weekend ben ik op stap geweest met een groep fantastische en gemotiveerde deelnemers. Ze hebben allemaal hun grenzen verlegd. Wat is er hard gewerkt, ik ben trots op ze!

Na een gezellige start met koffie, vonden we een rustige plek op de bovenverdieping van het winkelcentrum, waar we elkaar makkelijk konden zien en schetsen. Oefening: eerst de basisvorm, dan met de details van jassen, dassen en tassen invullen tot een compleet persoon.
Hilariteit ontstond toen er zich een spontaan model aanbood. Hij ging er gewoon met een olijke glimlach tussenstaan.


Dan de winkelstraat in…… oei wat is dat druk! De mensen snellen je links en rechts voorbij. Geconcentreerd werd er getekend, en verschenen er personen, samengesteld uit meerdere voorbijgangers, op het papier, . Tevreden werd er vastgesteld dat met de hoofden op de ooglijn een goed diepte effect onstaaat!
Tijd voor een verdiende lunch.

Het middag onderdeel was evenmin makkelijk. Ze kregen de opdracht mee om elkaar te schetsen op een andere manier dan gewoonlijk. Deze drie voorbeelden kregen ze mee:

Het was een uitdaging om de vertrouwde manieren van schetsen los te laten, eens het schetsen voorang te geven boven gelijkenis. het geeft vrijheid en mogelijkheden om houdingen en vormen te onderzoeken.

En dan het horeca plein op, verspreiden en tekenen maar!
Naderhand blijkt hoe divers dezelfde figuren in beeld gebracht zijn.

Wanneer de schetsen rondgaan tijdens het afsluitende drankje liegen de resultaten er niet om. Ze mogen er zijn. Ik zie goed getypeerde houdingen, echte terrassfeer en diverse stijlen. Deze deelnemers gaan hun straten en pleinen voortaan vullen met een levendig publiek!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *