Workshop: Mensen op de kade……..

Zaterdag was ik weer schetsen met een enthousiaste groep deelnemers. Het onderwerp deze keer: Mensen in Beeld. De geprikte datum leek goed uit te komen, precies gelijk met de kadedagen in Doesburg. Mooi, heel veel mensen op de been, veel te schetsen dus. We startten zoals gewoonlijk met koffie. Uitleg over houdingslijnen, textielplooien, wat verhoudingen. Dan aan de slag: schets je tafelgenoten, er werd hard gewerkt.

 

Na dit intekenen, werd het tijd om naar buiten te gaan. Mensen in het straatbeeld: gebruik een waslijn…….? Alle hoofden op ooghoogte, geeft bij mij een associatie met mijn moeders waslijn! ;D. Dat beeld werd goed begrepen. De X en Y benen waren lastiger.
Nog lastiger was de dreigende wolkenlucht die niet te missen zichtbaar, vanaf de veluwezoom richting Doesburg dreef! Enkele schetsers trokken zich al strategisch terug onder een overkapping, waar het even later inderdaad druk werd…..vind ze maar eens terug op de foto.

 

 

 

 

 

Uiteindelijk zijn we weer teruggegaan naar het startpunt, waar we met gembercitroenthee weer lekker warm werden.  Daar verder gewerkt aan de X- en Y benen, huidskleuren en lichtval.

De dames hebben hard geoefend, veel vragen gesteld, en ervaring rijker naar huis vertrokken. Ik hoop nog veel schetsen van ze te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *