Zaterdag middag in Nijmegen

St Stevenskerk Nijmegen aquarelschets leideke steur

Vorige week zaterdag nam ik mijn schetsboek mee naar Nijmegen. Op 11 november,deze zaterdag, was er een wereldwijde Ubanschetsafspraak gemaakt: USKGlobal24hours sketchwalk. Walk en Nijmegen vierdaagsestad, had ik bedacht, dat past wel bij elkaar. Doel van deze actie, was een dag lang overal op de wereld vast te leggen wat je  ziet……… te beginnen met ochtendgloren in  Nieuw Zeeland en Australië, eindigen in Alaska met zonsondergang………Alles schetsen gepost op Instagram: https://www.instagram.com/explore/tags/uskglobal24hrsketchwalk/ Waar je nu  dus die dag op de hele wereld terug kunt zien.

Dit uitzicht is voor mij jeugdsentiment. wanneer ik dit zag, dan zat ik mét mijn moeder in het restaurant van een bekend Nijmeegs warenhuis, met iets lekkers voor mijn neus! Deze keer waren het ettelijke koppen cappuccino, want dit was een hele klus! Met ons drieën waren we aan het werk, zij stortten zich op respectievelijk het uitzicht op het publiek ter plekke en de viskraam van bovenaf (lastig perspectief, en wát een schets is dat geworden).

Concentreren was wel een dingetje in alle drukte om ons heen. Vlak bij ons in de speelhoek was het motorgebroem (hèèeènghèèèeèng brrrrrrrmmmmm) niet van de lucht. En naast ons zat een belangstellende dame op leeftijd, die haar mobiel uit elkaar liet vallen en in paniek raakte,bovendien maar blééf praten,(dat ze nog model had gestaan voor het beeld van ‘Mariken van Nimwegen’, was er maar één uit haar verhalen-carrousel)   , mijn collega schetser had een engelengeduld!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *