Boerderijwinkel de Stokhorst

Boerderij winkel de stokhorst

Appeltje of peertje voor onderweg?

Regelmatig pakken wij de auto richting Groessen, om gezellig fruit en groente te shoppen bij de Stokhorst. Ze hebben veel te kiezen, en je mag een appel of peer uitzoeken voor onderweg naar huis, zo lekker!!
Deze keer nam ik mijn schetsboek mee om deze fraaie Boerderij eens te schetsen. Mijn plan was de hele achtergevel, eventueel wat gasten én mijn appeltje voor onderweg een plek op de pagina te geven. Dat betekent wel even uitmeten hoe dat gaat passen.
Terwijl ik met potlood in de weer was komen manlief en de boer in beeld, samen overleggen en ondertekenen. Een buitenkansje dus, snel schetsen met potlood dat ik in de hand had............ snel losjes.
Nu bepalen deze twee het formaat van de schets, en past niet meer de hele gevel erop.  Geen probleem hoor, ook dát is Urban Sketching.
Ik teken in passende verhouding de kleine deur en de winkeldeur met de raampjes ernaast. Het interieur met klanten, gaat lekker zo.
Tom is inmiddels klaar. Glunderend vertelt hij dat onze boomgaard uitbreiding krijgt met 2 perenbomen. Blij mee!!
Thuis maar kleuren het is best koud.... nog effe dat appeltje pakken.
Ik pak mijn verf, en de foto op mijn mobiel  ga aan de slag. Eerst maar de de randen en deuren, dan het interieur. Daarna de appel en de tekst, niets meer aan doen. Vooral niet de hele (witte) gevel gaan kleuren.
Voor mijn gevoel is het goed zo

4 gedachten over “Boerderijwinkel de Stokhorst”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *