Dag van het gehoor

10-dag-van-het-gehoor

Vandaag is het de dag van het gehoor......
Ik besluit in beeld te brengen wat het voor mij inhoud. (en voor vele anderen)
Ja dus! Ik ben slechthorend! Verkalkte gehoorbeentjes, en sinds 10 jaar blij met de stereotoren achter beide oren.

Feitelijk is het een wonder dat ik je kan verstaan!
Mijn oren maken zelf een geluid dat lijkt op een machinekamer.... het ruist, suist, sist en bromt dat het een lieve lust is, met af en toe een of twee fluiten ertussendoor. En dat gaat steeds maar door, ook wanneer ik wil slapen of me in stilte wil concentreren op een blogbericht. Ik ben er aan gewend, gelukkig kan ik het meestal negeren en naar de achtergrond brengen.

Fijn dat ik deze twee hulpjes heb, die alles versterken zodat ik jullie kan verstaan door de machines heen. Maar het is niet altijd makkelijk, verstaan vanuit een andere ruimte of wanneer je langs me heen loopt lukt vaak niet. Het is fijn wanneer je eerst mijn aandacht trekt voordat je van wal steekt en in dezelfde ruimte blijft zolang je praat. Dat scheelt mij veel energie, en jullie hoeven minder te herhalen.

 

6 gedachten over “Dag van het gehoor”

  1. Wat fijn en goed dat er aandacht voor is. Veel mensen zien niet wat er achter je oor “speelt” is mijn ervaring. En wat voor energie het me kost om te horen.
    Helaas ben ook ik slechthorend, en lijkt het steeds meer te verergeren.
    Het onbegrip van velen, blijf ik erg lastig vinden.
    Ik deel dan ook graag je link naar hier, in de hoop dat er meer begrip komt.

    1. Anja, ik merk dat het vaker speelt dan we denken. Voor mij ook de reden om het naar buiten te brengen, dus delen vind ik helemaal oké.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *