De Dom van Aken

Tijdens een weekendje weg raakten we verzeild in Aken. Afgezien van shoppen, lekker eten en drinken, genieten van goed gezelschap wilde ik ook de Dom bekijken. Omwille van de niet-schetsende vrienden had ik me tot dan toe ingehouden……

Maar mijn mond viel open bij de prachtige kleuren van de mozaieken, en langzaam trok ik mijn pen tevoorschijn. Na twee rondjes had ik mijn uitzicht gekozen! Om het geduld van de anderen niet ál te lang op de proef te stellen besloot ik tot alleen een snelle tekening, gaf mijn lief een euro voor een “fotoerlaubnis” voor naslagfoto’s.

Voor deze situatie is een snelle aanpak handig….. Hoe doe je dat? Zoek de herhalingen, van pilaren, ornamenten en versiering. Teken er 1 à 2 helemaal, en de andere summier. Dat kun je thuis wel verder! deze schets kostte mij 30 minuten.

Vervolgens het kleuren, dat is in zo’n complexe schets best een klusje, waar ik erg van kan genieten. Wanneer het papier het toelaat is nat-in-nat werken bij zo’n kleurig geheel het leukst. Ik begin met alles in de achtergrond, laat de zuilen en muren nog even leeg. Die komen later. Daarna werk ik bij waar nodig, versterk schaduwen en contrasten. Én de finishing Touch, kader en tekst.

De uiteindelijke versie, ik ben tevreden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *