Stadsblokkenwerf Arnhem

Lentegevoel!

Mooi weer voorspeld voor deze dinsdag, natuurlijk ga ik dan niet binnen met stofzuiger in de weer, en ook niet tekenen aan mijn tafeltje bij het raam! Dan gaan ik naar buiten. Met Annet de enige van de dinsdagclub die ook vrij is vandaag. (ja we hebben inmiddels allemaal ‘nevenactiviteiten’)

Op mijn wensenlijst van vorig jaar staan nog een aantal stadsgezichten van overzijde. Maar meteen mee aan de slag! Mijn keuze valt op Arnhem, de kade daar bevat veel bomen, wanneer die in blad staan zie je de mooie panden erachter niet meer.Dus de fietstassen vol geladen en op stap. Toch wél twee paar sokken aan, want het is nu nog fris. Voorzichtig daal ik met de fiets de John Frost brug af, wat is dát een steile trap gelukkig wel een fietsgeul hoor. Dan trap ik opgewekt het laatste stuk naar de stadsblokken werf. Verbaas me onderweg over het mooie stukje natuur hier, vaker komen denk ik bij mezelf

Ik ontmoet Annet, en samen zoeken we de route naar het Rijnstrand met uitzicht op Arnhem noord. Waarbij we veel mooie schetsplekken ontdekken, we komen zéker terug, voor de woonboten, de kruidentuin, en de werf zelf opgebouwd uit fantasievolle ‘crap’.

Plekje gevonden, mooi uitzicht, lekker zonnetje, al snel gaan de jassen uit. Van de overkant komt het kabbelend geluid van de Jansbeek die de Rijn in stroomt, wat golfslag van schepen die voorbij varen…… STRANDGEVOEL!

Toch weer gebukt over mijn statief, ik dacht dat ik het vrij hoog had afgesteld… Ik kies een uitsnede, veel mooi oud en minder modern….. Veel minder bomen dan ik dacht. Maar over het resultaat toch niet heel tevreden: schots en scheve Eusebiustoren hahaha. Nog eens overdoen, gelukkig, mag ik hier nog eens naartoe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *