Dorpsgezicht……

Ik zit hier te schetsen, en behalve bevriezende tenen en vingertoppen voel ik me sentimenteel.  De twee eerste panden van onze winkelstraat, het gezicht van Rheden, stonden al enige tijd  leeg. De een door een welverdiend pensioen, de ander uitgekocht door een grote winkelketen. Ik vroeg me af wat het plan zou zijn, verbouwen, alleen de gevel laten staan? Lang hoopte ik dat de uitbreiding van de bewuste supermarkt het uiterlijk van de panden zou sparen. En dan ineens ligt er een aan gruzelementen, een halve dag, meer is er niet nodig om een ouwe pub-cafetaria te reduceren tot een veld met baksteenpuin. Geschokt besef ik dat het gezicht van Rheden een ingrijpende verandering zal ondergaan!

Op deze zaterdagmorgen zie ik menigeen even een foto maken, dus de enige ben ik beslist niet. Ook ieder die even bij mij komt buurten, heeft een beetje het Wim Sonneveld gevoel. Het dorpsgezicht wordt gemoderniseerd. Of het er mooier op wordt?
Intussen ligt de sloop stil.

Reden: Dit fraaie pandje heeft hele oude kelders, die op de monumentenlijst staan en behouden moeten blijven. Díe zou ik ook graag eens schetsen.

2 gedachten over “Dorpsgezicht……”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *