Natte voeten

Dinsdag schetsen deze week was een natte actie, en niet alleen door de waterverf. Hoog water overal, en in Arnhem staat dan de kade onder water. Leuk onderwerp, maar waar gaan we zitten…… koud en nat, buiten is het niets gedaan! We bleken welkom bij “Airborne at the bridge“, maar ónder voorbehoud. Een vochtprobleem, uiteraard. De electra in de kelder werd bedreigd door een laag water, mogelijk moesten ze hierdoor afsluiten.
Het bleek een sublieme schetsplek, met grote ramen, verwarming, en koffie. We hadden goed zicht op de Rijn aan alle kanten, en ook op de watertoeristen die even kwamen kijken, even zitten op de muur, wijzend in de rondte , fotootje, selfie enzovoort. Boeiend!
Bijna werd ik, al schetsend, zeeziek door het golvende water naast en onder mij, hahaha.

Nog meer hoog water, maar dan dichter bij huis. Een van mijn favoriete plekjes, de steenwaard in Velp geliefd vanwege de ooievaars, is niet meer bereikbaar. Vanuit de auto heb ik getekend, ruitenwissers op interval en hopen dat de accu het volhoudt. Ook hier veel kijkers, tieners met fiets en rugzakken, mensen met honden en/of camera’s. Een tweetal wilde kijken hoe hun daar gestalde paard het maakt, helaas, dat wordt even “appen” met de boer.
Leuke gesprekken voer je zo. Ik hoorde dat ooit het water tot aan de oude Jan stond, of helemaal tot de waterstraat in Velp. Ja, de oudere huizen daar staan zelfs hoger, daar is over nagedacht.
Hoogte van het water deze keer: 14,64 boven NAP, in vergelijking met mijn herinnering, rampjaar 1995 was het 16,68 boven NAP. Beide gemeten bij Lobith.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *