Fontainebleau: vakantie 2019 IV

Vorig jaar waren we hier al in de buurt, maar door een flinke verkoudheid waren we niet bij het paleis in Fontainebleau gekomen. Dus dit keer was dat onderneming nummer 1. Op de fiets 15 km, met wat glooiende hellingen en Fransen die je de ruimte geven, vond ik het een prettige tocht.
Het Paleis was een ervaring! We zijn niet binnen geweest hoor, maar het gebouw is GROOT, overdreven groot. Van het oorspronkelijke gebouw met alle aanbouwen en uitbreidingen koos ik voor deze poort. Het enige deel met kleur wat mij aansprak: de gouden poort.

Wat mij heel erg aansprak was Auberge Ganne in Barbizon. Waar een groep schilders uit Parijs regelmatig samen de zomer doorbracht. Het is nu een museum. Binnen is bijna Ć”lles beschilderd van de klok tot de kastdeuren en alles ertussenin. Mogelijk als betaling voor het verblijf. Er worden ook schilderijen van deze schilders getoond, leuk om dan de voorschets terug te zien op de muur van de gastenkamer. šŸ™‚
Intussen vraag ik me af, of er in amsterdam na het Urban Sketching symposium kamers in de hostels ook zo zijn achtergelaten?

De laatste dag in het dorp waar we kampeerden, Missy la Foret. Een grote Cyclops met allerlei verborgen mechanismen in zijn inwendige en de chapelle Saint-Blaise des Simples, beschilderd door jean Cocteau.
En dan tijd voor de thuisrit!

1 gedachte over “Fontainebleau: vakantie 2019 IV”

  1. Wat een leuk verhaal Leideke van jullie vakantie. Mooie schetsen, zo krijg je een bijzondere inkijk in jullie doen en laten tijdens de vakantie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *