Nancy: vakantie 2019 III

Na de intensieve flitsvakantie in Engeland, nog even slow en in stijl op stap. Met de buienradar als gids (hoe déden we dat vroeger toch?) kwamen we uit in de buurt van Nancy: Liverdun.
Op een camping zoals ik ze graag heb: met een UITZICHT. Heerlijk schetsen bijna vanuit de camper. De donkerrode bomen waren een uitdaging, niet helemaal tevreden mee. Wel met de tent en bus eronder…..de eigenaar ervan vond het prachtig. 😉

Een mooie dag kozen we uit om te gaan fietsen. Slingerend langs de Moselle zagen we deze oranjebruine vlinder, (een keizersmantel bleek na het opzoeken, nog nooit gezien.)De kathedraal zagen we van ver al opdoemen, wát een gigant! De tocht eindigde in Tour, waar het doodstil was. Totdat we bij de kathedraal aankwamen, waar een stroom van mensen uitkwam. Aan de kledij en de vaandels te zien, zijn we de processie misgelopen.

De volgende dag, met de trein naar Nancy,: Waar ik een klein snel schetsje maakte van de protserige uitdossing van Place Stanislas, (misschien in de kersttijd nog de gouden pen hanteren 😉 ).
Het daarnaast gelegen Place de la Carriere, werd vroeger gebruikt voor paardenrennen. Achter de huizenrij bevinden zich de oude stallen, nog steeds met looppbruggen eraan verbonden, en benut als kruidentuinen. Al tekenend kost het geen verbeelding om hoeven en snuiven te horen.
Als laatste een schets van het bekende art nouveau gebouw, Brasserie L’Excelsior
De volgende dag zou het weer verslechteren, tijd om in te pakken en verder te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *