Op stap geweest… in Doesburg


Zaterdag ben in weggeweest met een leuke groep enthousiaste deelnemers, met verschillende niveaus en achtergrond, waardoor ze elkaar goed konden aanvoelen. Na kennismaken met een kop koffie en voor sommigen een tosti erbij tijd om aan de slag te gaan. Samen over de drempel en live te tekenen. We startten in het Gildehof, met zoveel mooie uitstallingen om te schetsen, lastig kiezen en weinig tijd.

Een uitbater ter plekke wilde de verzamelde schetsen al posten op zijn site…. ik heb ze nog niet kunnen vinden.

Na deze inwerkoefening hebben we gezamenlijk een trapgeveltje gemaakt, en wat een stijlverschillen worden er meteen al duidelijk. Wat ook duidelijk werd, helaas, was dat de waterbrushes van zekere goedkope afkomst een voor een weigerden. Schilderen op locaties was daardoor niet echt fijn voor sommigen.

Hierna het grote werk, we de mooie gevels van de Veerpoortstraat. Voor enkelen van de groep een letterlijke thuiswedstrijd. Daarna zoals gebruikelijk bij een sketchcrawl, gaan de schetsboeken rond en worden ervaringen gedeeld. Vooral tips over kleuren, schaduwkleuren en contrasten in je schetsen. Het was een geslaagde middag, ik hoop dat ik van deze schetsers meer moois te zien krijg, en ze nog eens ontmoet op een sketchcrawl.

Volgende workshop: 22 september we gaan mensen schetsen!

——————————————————————————————————————————————–

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *