Less is more

Mijn paletten van links naar rechts: 1)Talens metaal 150gr. 2)Winsor&Newton plastic 80 gr. 3)Light palet: 30 gr. 4) Mini gelegenheidspaletje (kerst)

‘Less is more’ oftewel ‘minder is meer’ een term uit de minimalistische kunst en bonsai wereld. Ik vertaal dit naar urban sketching: minder materiaal betekent meer schetsen!
Wanneer we de deur uit gaan om te wandelen of winkelen laat ik vaak het tekenspul thuis, zo zwaar om mee te zeulen wanneer je niet echt plannen hebt. En natuurlijk heb ik daar dan ook regelmatig spijt van. Dus ging ik op zoek naar kleiner en lichter materiaal om mijn kleurtjes in te transporteren.

Iene miene mutte …… kleuren kiezen

Het is me gelukt met een doosje uit de schuur…… schroeven eruit en er passen wel 9 napjes in! Met een lijmpistool maakte ik vier mengvakken op het deksel. Alleen……..welke 9 kleuren mogen er mee? Mijn vraagbaak op internet is Jane Blundell, een urban sketcher/ aquarelliste die uitgebreid documenteert over kleuren en pigmenten. Met afbeeldingen van kleurstrookjes erbij zoals op de foto. Deze keer leerde ik van haar dat Indigo, mijn favoriet voor donkere kleuren, verbleekt na blootstelling aan licht. Dus eruit ermee! Daarvoor in de plaats dan paynes grey.

Jane Blundell Artist : Watercolour Comparisons 8 – Blues

Ik heb gekozen voor deze tinten: Bruin: gebrande sienna en gebrande omber met Paynes Grey; Blauw: ceruleum voor mijn luchten, en ultramarijn; Geel: citroengeel en okergeel; Rood:permanent kraplak.

Tadaaa! mooi he?

Het haakje laat is eraan zitten, het past perfect over de klem waarmee ik mijn schetsboekje open houd. Met marker en waterbrush heb ik een setje dat bijna niet weegt, bijna geen plek inneemt! Ik ben er helemaal tevreden mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *