Op stap met Leideke naar Siberië?

Afgelopen zaterdag(17 maart) stond er een workshop op het programma. En ik zag de weersvoorspelling kouder en kouder worden. Brrrr, maar alles lag klaar en ik had er zo’n zin in. Enthousiaste deelnemers die staan te trappelen. De sketch crawl voor de dag erna in Doesburg werd afgelast, terecht, buiten werken is echt geen doen. De twijfel slaat toe, maar afzeggen vond ik geen optie. Wat is wijsheid. De week vooraf doe ik nog maar eens een rondje Doesburg. En maakte leuke schetsen die dag, gezellig gesprek gevoerd met iemand wiens torentje op mijn papier verscheen.
En ik vond creatieve oplossingen. Buiten schetsen gaat door, maar dan een klein beetje anders.

Zaterdagmiddag starten we in bij La Fleur, altijd gezellig en ze schenken goede koffie. Dan blijkt zoals wel vaker dat deze schetsers zich te bescheiden voordoen als beginners. We praten over opbouwen van een schets, plannen maken, en meten zodat alles ook op je papier past. Dan gaan we op stap. We gaan de “Gildehof” in om daar te schetsen, maar worden verwezen naar het mosterdmuseum, waar het warmer is. Het is er ook donkerder, maar dat is aan het resultaat niet te zien. Beide deelnemers zetten een  stevige schets neer, knap werk!

Ik ga het wat moeilijker maken. Een plek van waaraf je zicht hebt op meerdere mooie geveltjes. Ik neem ze mee naar een groot warenhuis. Waar we de kou trotseren……..?


Nee, we mogen vanachter het raam schetsen.We worden deze middag “etalage schetsers” een fenomeen dat ons enkele verbaasde blikken van voorbijgangers oplevert.  We hebben wel even buiten geposeerd, een foto laten maken. Leuk voor Facebook!!! Naderhand met warme chocolademelk  gewerkt aan aquareltechnieken. Manieren om meer nuances en schaduwen in de schets te krijgen.
En? Ik vind dat ze knap werk hebben geleverd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *