Sketchday in Den Haag

Op 7 april stapte ik in de trein naar Den Haag, natuurlijk niet alleen. Mijn mede schetsers van Dinsdag stonden mij in Arnhem al op te wachten. Met koffie de trein in, schetsboek op op schoot en kletsen en schetsen maar. De voorpret zat al meteen goed door de uitstekende weersverwachting. Het blijft een feest om alle Facebook schetsvrienden echt te ontmoeten, even babbelen met koffie en na de openingsmededelingen snel de zon in! Eenmaal buiten viel mij het contrast op tussen de prachtige oude huizen van L poten, en de witte wolkenkrabbers erachter. Meteen maar starten!

Deze schets maakte ik heel summier met potlood, daarna de kleur erin, en als laatste met pen tekenen. Onwennig, maar wel een lekker spontane schets geworden.

Hierna liep ik vanuit de schaduw de zon in, het Plein op. Hier zaten veel schetsers zeg! Ik draai me om, zodat ik kan zien wat zij aan het tekenen zijn………………. De binnenstad is omringd door futuristische wolkenkrabbers alsof ze uit de lucht zijn komen vallen! Wát een aanblik, ik merk dat ik láng niet in Den Haag ben geweest! Anne Rose tipt me op de buitenhof, vandaar heb je ook een bijzonder uitzicht. Ja mee eens, het Torentje met toezicht vanuit de ruimte. (sorry,ik lees momenteel de hitchhikers guide of the galaxy)

Ik ben niet zo tevreden over de gemaakte keuzes. De gebouwen zijn wel goed weergegeven, maar het contrast tussen voor en achtergrond is niet zoals ik het beleefde.

Na deze intensieve schetsen ga ik wat luchtigers doen. Het worden “snapshots” van mede schetsers.En taferelen op de binnenhof, waar van alles gebeurt in een gezellige gemoedelijke sfeer.


Tijd om af te sluiten, een drankje en een lekkere maaltijd in Café restaurant Luden. Wát een schilderachtig ding is dat toch, mag ik nog even of wordt de soep al koud?


Het was zo gezellig dat we op geen tijd hebben gelet, en een wel heel late trein naar Utrecht moesten nemen….. de trein naar Rheden…. nog net gehaald pffff.
Een heerlijke dag met schetsgenoten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *