St.Eusebiuskerk, beeldenstorm

Eind januari de eerste sketchcrawl van 2019! Heerlijk om weer om stap te gaan met schetsgenoten. Doel deze keer de prachtige lichte kerkzaal van de St. Eusebius in Arnhem. Met best een grote groep voor een regionale bijeenkomst (ca 10 schetsers ), uit Brabant, de Achterhoek, en zelfs uit Antwerpen.
Eenmaal binnen valt mij op hoe klein deze groep schetsers eigenlijk is……. en meteen bedenk ik de opmaak voor mijn schetsboek. De enorme pilaren en de hoogte van de kerk laten de schetsers op hun stoeltjes heel klein lijken. Wat mij vandaag diep raakt is de muurschildering. Nog nooit gezien (?toch al in 1992gerestaureert?) maar zo mooi van kleur en vaardig geschilderd. En dan de beeldenstorm……. Vaker heb ik verminkte beelden gezien, die waren meestal ook weer en wind verweerd.  Deze schildering heeft nog zoveel detail, en dan die ruwe krassen erdoorheen gehakt! Het kost mij moeite om dat met een witte pen ook in mijn weergave te doen.

  • St. Eusebiuskerk Arnhem
  • Beeldenstorm Arnhem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *