vierdaagse 2018, schetsen op de Via Gladiola

 

Met veel plezier stond ik gisteren met schetsboek in Nijmegen, dé plaats om te zijn op de laatste vierdaagse dag. Wát een menigte, wat een feest. Hoe ik daar kwam? Na een spontaan appje naar een sportieve meelopende vriendin, die op dat moment nog 30km te gaan had, besloot ik om gladiolen te kopen en haar bij de finish op te wachten, binnenhalen in vierdaagse jargon. Natuurlijk mét schetsspullen, want voor het mensen schetsen  moet je de gelegenheid te baat nemen.

Vandaar dat ik van rond 14.30 met haar andere supporters langs de via gladiola op de uitkijk stond. Aan de overkant stond een DJ met onvervalste meezingers, zijn fans zingend en deinend om ons heen. Van de wandelaars zie je monden spontaan opgaan om ook mee te zingen….
Veel wandelaars hebben zich op de laatste rustplaats opgefrist en uitgedost, van schone kleren tot zeer carnavaleske uitdossingen. Door het verrassend flinke tempo viel dat bijna niet te schetsen. Wat te denken van zwanenzwembanden en hoedjes, dinosauruspakken, felgekleurde shirts en petten, shirts als een bierglas enz. Nattuurlijk met veel gladiolen, vanuit de romeinse tijd dé bloem voor overwinnaars!!!

Gestimuleerd door de muziek (en een welverdiend drankje) waagden enkelen zich aan een dansje. De feesten op vrijdagavond staan dan ook bekend als het blarenbal…. deze avond kunnen ook de lopers feesten. Ze hoeven morgen niet weer om 6 uur te starten.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *