Vierdaagsefeest: de Platenbus

A4-de-platenbus-schets-w

In Nijmegen ben je met de vierdaagsefeesten altijd verzekerd van mooie (food)trucks. Dus de laatste dag voor de échte 4 ben ik de stad ingetrokken met mijn schetsspullen.

Tja, en dan kom je erachter dat de trucks de schaduwzijde bezetten en ik in de volle zon op de kade mag zitten. Mét goede muziek, dat dan weer wel. Maar Urban Sketcher met ervaring: flesje vol water, kletsnatte pet op, en even smeren met zonnebrand en het komt goed!

Eerst met potlood de verhoudingen opzetten, de truck is 3x zijn hoogtes lang, de hoofden van zittende mensen reiken tot het deurhand vat.  Nu de pen erbij en gaan.....zoveel leuke details, de oude brandweertruck, maar ook de schemerlampen, het vinyl, de tafels en stoelen...... de kleden op de grond ook prachtig, maar wordt te druk om álles te tekenen.

platenbus schetsend

Ondertussen komt mijn loopmaatje even buurten, maar ze geeft het na een kwartiertje op. Het is haar te warm, met een "ik zie je morgenavond wel" gaat ze ervandoor, appt nog snel deze foto. Nog geen 5 minuten later, komt de platenbaas me een parasol brengen, met een band aan het hek gebonden en ik zit ineens riant in de schaduw!

Swingend breng ik kleuren aan. Wat reageert rood toch typisch! Wanneer ik er een laag overheen zet lost de eerste laag weer op! Lastig om zo de gewilde contrasten te krijgen.
Uiteindelijk stop ik ermee, maar niet helemaal tevreden. Het geheel oogt wat vlak, Thuis eens rustig naar kijken en strategie bepalen. Meestal betekent dat: schaduwen verdiepen!

Ik breek mijn plekje af, en breng te parasol terug. De platenbaas heeft een verrassing voor me. Ik moet even mijn bril afzetten en de ogen dichtdoen...... Ik wordt besproeid met fris water, écht heel lekker! Hij wil ook even zien wat het geworden is. Daarna de trein naar huis. Nijmegen, ik zie je dinsdagavond weer!

A4-de-platenbus-onaf-w
A4-de-platenbus-w
Met meer contrast krijgt de truck ineens volume! (rechts)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *