Workshops usk

Kom je mee?

Vind je het spannend om op straat te schetsen?
Twijfel je aan je kwaliteiten?
Daar hebben we allemaal last van, zeker in 't begin!

Sluit je aan bij Urban Sketchers in je regio, we helpen en stimuleren elkaar.

Durf je dat (nog) niet aan? Laten we dan samen gaan schetsen. Je kunt mee met mijn workshops. In een klein groepje leg ik dingen uit en geef ik je tips. Daarna kun je het aan om op pad te gaan of durf je je wel aan te sluiten bij Urban Sketchers in je regio.

Binnenkort weer workshops!

op stap workshop

Drempelvrees?

Beginnend urban sketchers vinden het altijd spannend om zo 'en publiek' te tekenen, ook al zijn ze ervaren thuis-tekenaars. Bang om alleen ergens te zitten, voor vervelende reacties, onwelkome kritiek, worden vaak genoemd.

Ik heb zelf lang geaarzeld voor ik in Nederland ging tekenen, en nog langer voordat ik in mijn eigen woonplaats durfde. Mijn urban sketching was tot 2016 vooral een vakantie gebeuren. Toen leerde ik tijdens een 'sketchcrawl'  regionale schetsgenoten kennen, en gingen we wekelijks met elkaar op stap. We hebben heel wat beleefd samen, vooral leuke dingen: koffie met koekjes van de kasteelbeheerder; een luxe schetsplek boven een café omdat de parasols in de weg stonden.....

Sluit je gewoon aan bij Urban Sketchers Nederland of Gelderland via facebook of de website. We helpen en stimuleren elkaar, genieten van schetsgezelschap.
Of je gaat met een van mijn workshops mee.

Workshops

Ga met me mee met een workshop buiten schetsen, neem lekker de tijd om wat je ziet vast te leggen, er nog even langer van te genieten en het thuis nog eens te kunnen bekijken. Wanneer je ermee begint kun je niet meer stoppen!

Bedenk dat je tekenen voor jezelf doet, omdat je het leuk vindt. De ene keer gaat het beter dan de andere keer, dat geeft allemaal niks. Waar het om gaat is dat je het doet. Dan gaat het vanzelf steeds beter.

Stap over je drempel door met een van mijn workshops mee te gaan. Ervaring is niet nodig!
Materiaal kan ik voor je regelen. Dan ga je mee in een groepje van max 8 mensen en ik beantwoord je vragen en deel mijn tips en tricks.
Misschien even wennen, maar na een paar oefeningetjes om op gang te komen, ben je er helemaal klaar voor.

Wat is er te doen?

meisje zittend op een trap, schets

oh help: Mensen in beeld.

Mensen tekenen lastig? Jazeker! Staren mag immers niet? Toch wil je af van lege straten in je schets, en soms toch even dát typetje.......lees meer over deze workshop

 'Op Stap' beginnen met urban sketching

In je eentje tekenen spannend? Weet je soms niet hoe te beginnen, oh help perspectief kwijt? Ga dan mee met deze workshop voor beginners. Lees hier meer over deze workshop

workshopdeelnemers-bij-de-waterpoort-Zaltbommel-W

Schetsboek-Passie

Wordt je ook blij van een mooie, gezellige pagina in je schetsboek?

Schetsboeken ik noem het een verslaving,  mijn stapel groeit gestaag. En ik wordt zó blij van een mooie pagina, waarbij tekst en schetsen elkaar versterken. Veel van mijn schetsen zijn echte Urban sketches( op locatie gemaakt) maar niet allemaal. Vaak vul ik ze aan met ander materiaal: visitekaartje, schetsje van een foto, een overzichtskaartje via Google maps...... enz. Om het verhaal compleet te maken.

Als ik niet op pad kan, door slecht weer, of te weinig tijd wil ik gezellig thuis tekenen. Bijtend ik op mijn potloodkijk ik rond, zet nóg een kop koffie.....lees meer over schetsboekpassie

Blader hier vast door mijn actuele schetsboek
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Dagje jaarbeurs

De voorpret van een dagje jaarbeurs vast geschetst. de achtergrond heb ik later van foto's gedaan.

Eurospoor

Dagje jaarbeurs Eurospoor. Ter plekke getekend en thuis aangevuld. Op verzoek mailde ik de afbeelding naar de man achter de baan.

Nijmegen Valkhof nicolaaskapel

Een Sketch crawl met de Gelderse club. Samen afspreken, samen plekkies zoeken en bij de koffie naderhand de boeken laten rondgaan.

Nijmegen grote markt

Dezelfde sketch-crawl nu vanaf verwarmd terras. uitdaging wat vlotter die geveltjes doen..... dan ook maar lekker met de kleuren erover. Feestelijk resultaat.

Boerderijwinkel de Stockhorst

Een gezellig uitje altijd, nu maar eens vast gelegd. Speelse afwisseling van kleur en lijnen gezocht.

Trotskast

officiaal geen Urban sketch, maar je moet íets tekenen in de wintertijd. Deze kast is beslist de moeite en uitdaging waard met de gevarieerde witte tinten.

Arnhem Cs

Locatie onderzoek voor workshop. voorbeeld gemaakt van hele snel geschetste passanten, krabbels eigenlijk. Dat kan veel beter..... dat laat ik zien bij de workshop.

Deventer de Koning

Een prachtig bewerkte gevel, mooie uitdaging. Oef maar wat een klus. Gelukkig weet ik mijn hoofd koel te houden, in stappen te werken.

Arnhem CS

alweer een sketch crawl met Gelderse club. Nu maar eens het gebouw proberen. Ik heb niks met dit ontwerp, daarom ben ik het nog steeds uit de weg gegaan. Liever teken ik mensen hier.

Dag van het Gehoor

Een verhalende schets, ook niet Urban, maar wel heel persoonlijk. Samengesteld uit life en foto's.

Wageningen, de Markt

Een zonnige sketchcrawl met gelderse club. Wat is tekenen heerlijk bij het gemurmel van het terras, de zon op je rug en een drankje in het vooruitzicht.