Workshops usk

Kom je mee?

Net gestart met Urban Sketching? Loop je met vragen, of vind je het gewoon nog spannend om buiten te werken?

Ga gezellig mee Urban Sketchen. We gaan met een klein groepje op stap. Eerst koffie en kennismaken, dan naar buiten. Ik deel mijn tips en tricks met je. En natuurlijk wisselen we onder elkaar ook een en ander uit.  Afsluitend laten we bij een drankje de schetsboeken rondgaan.

Drempelvrees
Workshops Urban Sketching
Cursussen schetsboek passie

op stap workshop

Drempelvrees?

Beginnend urban sketchers vinden het altijd spannend om zo 'en publiek' te tekenen, ook al zijn ze ervaren thuis-tekenaars. Bang om alleen ergens te zitten, voor vervelende reacties, onwelkome kritiek, worden vaak genoemd.

Ik heb zelf lang geaarzeld voor ik in Nederland ging tekenen, en nog langer voordat ik in mijn eigen woonplaats durfde. Mijn urban sketching was tot 2016 vooral een vakantie gebeuren. Toen leerde ik tijdens een 'sketchcrawl'  regionale schetsgenoten kennen, en gingen we wekelijks met elkaar op stap. We hebben heel wat beleefd samen, vooral leuke dingen: koffie met koekjes van de kasteelbeheerder; een luxe schetsplek boven een café omdat de parasols in de weg stonden.....

Sluit je gewoon aan bij Urban Sketchers Nederland of Gelderland via facebook of de website. We helpen en stimuleren elkaar, genieten van schetsgezelschap.
Of je gaat met een van mijn workshops mee.

Ga mee...

Ga met me mee met een workshop buiten schetsen, neem lekker de tijd om wat je ziet vast te leggen, er nog even langer van te genieten en het thuis nog eens te kunnen bekijken. Wanneer je ermee begint kun je niet meer stoppen!

Bedenk dat je tekenen voor jezelf doet, omdat je het leuk vindt. De ene keer gaat het beter dan de andere keer, dat geeft allemaal niks. Waar het om gaat is dat je het doet. Dan gaat het vanzelf steeds beter.

Stap over je drempel door met een van mijn workshops mee te gaan. Ervaring is niet nodig!
Materiaal kan ik voor je regelen. Dan ga je mee in een groepje van max 8 mensen en ik beantwoord je vragen en deel mijn tips en tricks.
Misschien even wennen, maar na een paar oefeningetjes om op gang te komen, ben je er helemaal klaar voor.

Workshops Urban Sketching

oh help: Mensen in beeld.

Mensen tekenen lastig? Jazeker! Staren mag immers niet? Toch wil je af van lege straten in je schets, en soms toch even dát typetje.......lees meer over deze workshop

meisje zittend op een trap, schets

 'Op Stap' beginnen met urban sketching

In je eentje tekenen spannend? Weet je soms niet hoe te beginnen, oh help perspectief kwijt? Ga dan mee met deze workshop voor beginners. Lees hier meer over deze workshop

workshopdeelnemers-bij-de-waterpoort-Zaltbommel-W

 Cursussen Schetsboek-Passie

Wordt je ook blij van mooie, gezellige pagina's in je schetsboek?

Ik noem het een verslaving! Mijn stapel schetsboeken groeit gestaag. En ik wordt zó blij van een mooie pagina.
Mijn meeste schetsen zijn echte Urban sketches (op locatie gemaakt) die ik aanvul met ander materiaal: visitekaartje, schetsje van een foto, een overzichtskaartje via Google maps...... enz. Om het verhaal compleet te maken.
Gezellig om dat binnen te doen wanneer herfststormen en winterkou buiten razen, met speculaasjes erbij en de kachel aan.

Kom meedoen, dan inspireren we elkaar tot het weer voorjaar is en we naar buiten kunnen.
Ik heb drie cursussen:

Lay-out:

Componeer je schetsboek naar een next level. Loopt van november tot februari. Informatie

Art- journal:

Leef je helemaal uit in creativiteit. Planning maart tot april 2023. Informatie volgt.

En Route:

We gaan weer naar buiten. Planning april tot mei 2023. Informatie komt nog.

Lay-out: caféwand inspiratie
Lay-out: caféwand inspiratie
Art Journal: met stofapplicatie
Art Journal: met stofapplicatie
En Route: fietsverslag
En Route: fietsverslag