Workshops usk

Kom je mee?

Vind je het spannend om op straat te schetsen?
Twijfel je aan je kwaliteiten?
Daar hebben we allemaal last van, zeker in 't begin!

Sluit je aan bij Urban Sketchers in je regio, we helpen en stimuleren elkaar.

Durf je dat (nog) niet aan? Laten we dan samen gaan schetsen. Je kunt mee met mijn workshops. In een klein groepje leg ik dingen uit en geef ik je tips. Daarna kun je het aan om op pad te gaan of durf je je wel aan te sluiten bij Urban Sketchers in je regio.

Binnenkort weer workshops!

op stap workshop

Drempelvrees?

Beginnend urban sketchers vinden het altijd spannend om zo 'en publiek' te tekenen, ook al zijn ze ervaren thuis-tekenaars. Bang om alleen ergens te zitten, voor vervelende reacties, onwelkome kritiek, worden vaak genoemd.

Ik heb zelf lang geaarzeld voor ik in Nederland ging tekenen, en nog langer voordat ik in mijn eigen woonplaats durfde. Mijn urban sketching was tot 2016 vooral een vakantie gebeuren. Toen leerde ik tijdens een 'sketchcrawl'  regionale schetsgenoten kennen, en gingen we wekelijks met elkaar op stap. We hebben heel wat beleefd samen, vooral leuke dingen: koffie met koekjes van de kasteelbeheerder; een luxe schetsplek boven een café omdat de parasols in de weg stonden.....

Sluit je gewoon aan bij Urban Sketchers Nederland of Gelderland via facebook of de website. We helpen en stimuleren elkaar, genieten van schetsgezelschap.
Of je gaat met een van mijn workshops mee.

Workshops

Ga met me mee met een workshop buiten schetsen, neem lekker de tijd om wat je ziet vast te leggen, er nog even langer van te genieten en het thuis nog eens te kunnen bekijken. Wanneer je ermee begint kun je niet meer stoppen!

Bedenk dat je tekenen voor jezelf doet, omdat je het leuk vindt. De ene keer gaat het beter dan de andere keer, dat geeft allemaal niks. Waar het om gaat is dat je het doet. Dan gaat het vanzelf steeds beter.

Stap over je drempel door met een van mijn workshops mee te gaan. Ervaring is niet nodig!
Materiaal kan ik voor je regelen. Dan ga je mee in een groepje van max 8 mensen en ik beantwoord je vragen en deel mijn tips en tricks.
Misschien even wennen, maar na een paar oefeningetjes om op gang te komen, ben je er helemaal klaar voor.

Wat is er te doen?

meisje zittend op een trap, schets

oh help: Mensen in beeld.

Mensen tekenen lastig? Jazeker! Staren mag immers niet? Toch wil je af van lege straten in je schets, en soms toch even dát typetje.......lees meer over deze workshop

 'Op Stap' urban sketching

Blijft op stap gaan met je schetsboek spannend, verdwaal je tijdens het schetsen in een wirwar van ramen en vormen en komt je thuis met een primitieve Esscher? Zo herkenbaar,..... Lees hier meer over deze workshop

workshopdeelnemers-bij-de-waterpoort-Zaltbommel-W

Schetsboek-Passie

Wordt je ook blij van een mooie, gezellige pagina in je schetsboek? Heb je ook van die schetsen die wat extra's vragen om te kunnen stralen, maar weet je niet waarmee? Dan komt hier binnenkort DE cursus voor jou!

Schetsboeken ik noem het een verslaving,  mijn stapel groeit gestaag. En ik wordt zó blij van een mooie pagina, waarbij tekst en schetsen elkaar versterken. Veel van mijn schetsen zijn echte Urban sketches( op locatie gemaakt) maar vaak vul ik ze thuis aan met ander materiaal: visitekaartje, schetsje van een foto, een overzichtskaartje via Google maps...... enz. Om het verhaal compleet te maken.
Soms blader ik door een ouder boek en zie ik ineens  wat die ene pagina nog nodig heeft om te stralen.
lees meer over schetsboekpassie

Blader hier vast door mijn schetsboek
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress