Cursus urban sketching: Op stap met schetsboek

Starten met urban sketching

in deze minicursus van drie workshop laat ik elke keer een ander onderwerp aan bod komen. Zodat je hierna alles durf te schetsen wat je voor ogen komt. Handig wanneer straks de vakanties aanbreken.

Wat er langs gaat komen is huizen en gebouwen, mensen op straat of terras, en een beetje groen als tuinen, landschap. We bouwen op van klein en eenvoudig naar groter en lastiger.
Bovendien, omdat een schetsboek vol schetsen ook een bladerboek vol herinneringen is er ook aandacht voor het variëren van schetstechniek zoals kleur of lijntekening, details of overzicht en het verhaal aanvullen met illustraties als koffieschetsjes en of tekst.

Elke workshop een eenzelfde opbouw: eerst een kopje koffie en ervaringen uitwisselen. Dan vertel ik wat we die ochtend gaan doen, met tips en trics. En we gaan op stap in Doesburg.

We sluiten af met een welverdiend drankje, en laten de boeken rondgaan, delen ervaringen en vragen.

Cursus inhoud:

1e bijeenkomst: huizen.

We beginnen met huizen, waarbij we een eenvoudige start maken met een deur of een raam. Daarna de hele gevel of het hele huis. De ene schets doen we kleiner en in lijntekening, de andere groot en in kleur. Zodat je een fraaie pagina krijgt.

2e bijeenkomst: mensen.

Dit wordt een lekkere terrasochtend denk ik. We oefenen het schetsen van mensen eerst op een kladblaadje. Daarna in het schetsboek de bezoekers op het terras. Tussendoor maken we tijd en ruimte voor een koffieschets, ook dát is urban sketching.

3e bijeenkomst: groen.

We gaan geen hele landschappen schilderen deze ochtend, maar wel een kruidentuin-parkje. Dit vullen we aan met misschien een huis met begroeiing of een plantaardig detail. Laat de creativiteit maar draaien.

19-hemelvaart-w
P-de-Gruyter-Nijmegen-mariaplein-6W
wageningen-sketchcrawl-2020-W

Materiaal

Een schetsboek dat geschikt is voor aquarel, en een watervaste marker, en aquarelverf of potloden. Je mag als je dat fijn vind een stoeltje meebrengen.
Heb je nog geen eigen materiaal dan kan ik dat voor je regelen : Dan heb ik voor u een Hahnemühle aquarelschetsboek A5 en watervaste marker. Aquarelverf kunt u van mij lenen. Kosten: €25 extra.

Wanneer

Data: Dit voorjaar geen workshops!
Tijdsduur: 9.00  tot 12.00 uur
Locatie: Doesburg
Koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen.
Prijs: € 95