Workshop: Op stap in…..

Op Stap...

Blijft op stap gaan met je schetsboek spannend, verdwaal je tijdens het schetsen in een wirwar van ramen en vormen en komt je thuis met een primitieve Esscher? Zo herkenbaar, het overkomt iedereen. Samen tekenen helpt, en een stappenplan ook!

Je kunt eeuwig simpele geveltjes schetsen, maar de uitdaging lokt, ook doorgewinterde schetsers trekken dan panieklijnen. ( ik ken er maar enkele waar ik dat nooit bij zag) Wat helpt is je hoofd koel houden en overzicht scheppen, denk in basisvormen  en verbanden. Dan blijkt dat je meer aankan dan je dacht!

We gaan met een kleine groep schetsers op stap. Waarheen meestal Doesburg of Nijmegen, soms ergens anders en dan maken we er een dagje van. Tijdens een workshop zoom ik zoveel mogelijk in op individuele niveaus. Misschien even wennen, maar na een paar oefeningetjes om op gang te komen, ben je er helemaal klaar voor.

siemelinkvelpW
9x-dille-&kamille
winkelpui riviera-maison W

Workshop inhoud

Ga mee, we nemen eerst een bakkie koffie, waarbij we de stappen bespreken. Ik leg uit hoe dat werkt:  vanuit basisvormen een schets opzetten en naar onderlinge verbanden zoeken om je schets af te maken. Dan aan de slag. Schetsen opbouwen doen we van grote vormen naar kleinere. Als we gaan schetsen we beginnen klein. 😉 Een winkelpui bijvoorbeeld. Daarna wat groter werk!  Waarna we voldaan de schetsen laten rondgaan bij een afsluitend drankje.

afsluiten-met-schetsboek-en-koffie
Avery L7161 handoutstickers DETAILS & DIEPTE

Materiaal

Een schetsboek dat geschikt is voor aquarel, en een watervaste marker leg ik klaar, die kunnen straks mee naar huis. Aquarelverf gebruik je van mij. Je hoeft alleen maar een stoeltje mee te brengen.

Wanneer

Datum: 12 maart
Tijdsduur: 13.30  tot 16.30 uur
Locatie: Doesburg
Prijs: €55
Koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen. Bovendien krijgt u van mij een hahnemühle aquarelschetsboek, A5 en watervaste marker. Aquarelverf kunt u van mij lenen.
Gebruikt u uw eigen aquarelschetsboek en verf? Dan kost de workshop €35.