Workshop: Op stap in…..

Op Stap...

In je eentje tekenen spannend? Weet je soms niet hoe te beginnen? Raak je, oh help, weer het perspectief kwijt? Ga dan mee met deze workshop voor beginners.

Wat helpt is je hoofd koel houden en overzicht scheppen, denk in basisvormen en verbanden. Dan blijkt dat je meer aankan dan je dacht!

Samen tekenen is minder spannend en veel gezelliger.  We gaan met een kleine groep schetsers op stap naar mijn favoriete tekenlocaties, meestal in Doesburg of Nijmegen. Daar leg ik uit welke stappen ik volg bij het maken van een schets, daarna gaan we aan de slag. Samen schetsen betekent ook bij elkaar kijken en van elkaar leren. Natuurlijk kun je ook bij mij terecht voor vragen en tips, ik zoom zoveel mogelijk in op ieders individuele niveau.
Misschien moet je even wennen, maar al snel vergeet je alles om je heen behalve je schets.

siemelinkvelpW
9x-dille-&kamille
winkelpui riviera-maison W

Workshop inhoud

We nemen eerst een bakkie koffie, waarbij we de stappen bespreken. Ik leg uit hoe je vanuit basisvormen een schets opzet en naar onderlinge verbanden zoekt om de schets af te maken. Dan aan de slag.
Schetsen opbouwen doen je van groot naar klein, maar zodra we gaan schetsen we beginnen we klein.
Eerst een winkelpui bijvoorbeeld. Daarna wat groter werk, waarbij ik uitleg waarom perspectief een eitje is!  Uiteindelijk laten we voldaan de schetsen rondgaan bij een afsluitend drankje.
Na deze workshop ben je er helemaal klaar voor om ook zelf eropuit te gaan!

afsluiten-met-schetsboek-en-koffie
Avery L7161 handoutstickers DETAILS & DIEPTE

Materiaal

Een schetsboek dat geschikt is voor aquarel, en een watervaste marker leg ik klaar, die kunnen straks mee naar huis. Aquarelverf gebruik je van mij. Je hoeft alleen maar een stoeltje mee te brengen.
Natuurlijk mag je ook eigen materiaal gebruiken, dat kun je even aangeven bij het aanmelden.

Wanneer

Datum: 17 september
Tijdsduur: 13.30  tot 16.30 uur
Locatie: Doesburg
Koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen.
Prijs: €50  Dan heb ik voor u een Hahnemühle aquarelschetsboek A5 en watervaste marker. Aquarelverf kunt u van mij lenen.
Prijs € 35  Wanneer u uw eigen aquarelschetsboek en verf gebruikt.

Vragen? Bel of app gerust!