Cap Blanc Nez

We hadden een heerlijke vakantie deze zomer, ik heb ook veel geschetst.
Ons doel was om met het busje de Franse kust af te zakken zover we konden bereiken in de beschikbare tijd.
Per locatie zochten we een camping er dichtbij. Dat is heel goed gelukt, we konden steeds op de fiets op pad, waardoor we ook onafhankelijk waren voor schets of andere activiteiten.

De eerste halte is waar de rotsige kust van Frankrijk begint. Cap Blanc Nez, 134m, vanwaar je naar Dover kunt zwaaien, net onder Calais.  Ooit zochten we hier fossielen op het strand, en moesten we doorstappen om op tijd voor de vloed de trap omhoog te bereiken. Fossielen zoeken we niet meer, omdat je niet mag graven.
Wel wandelen we omhoog naar het monument en over het strand. We fietsen (deels lopen) naar de markt in Wissant.

1 cap-blanc-nez-w

's avonds wordt het hier drukker, iedereen komt van de zonsondergang genieten. Dat kan vanaf het strand, dat steeds smaller wordt. Ik nestel me op de bunker, waar links en rechts de trap langs omlaag gaat. Bengelend met de benen, schetsboek op de knieën aan de slag.
De schets staat er relatief snel op,  Het kleuren vergt meer concentratie: het contrast van de lichte rotsen en de donkerder zee. Ondertussen vermaak ik me met die meneer in zijn groene trui die geknield foto na foto van de golven maakt en bekijkt, het wordt een schets in een schets.

355681683_804008251427146_4191571130340725134_n

De kliffen kleuren steeds geler, geweldig mooi! Ondertussen houd ik de kliffen achteraan zo licht mogelijk, dichterbij meer kleur. Het gras bovenop van blauwig groen verder weg tot geelgroen dichtbij. De kleur van de zee, krachtig zodat het contrasteert met de lichte rotsen. Ook de richting en grootte van de golven zetten de proporties neer.

meeuwen

Ik had iets gelezen over bijzondere meeuwen ter plekke, dus de volgende dag kijken en fotograferen. Het blijken drieteen-meeuwen te zijn, nieuw voor mij. Dus op met mijn schetsboek.......hoewel: de rotst krioelt van de vogels die grappig ieder op hun eigen 'bakje' zitten. Maar te klein voor het blote oog om te tekenen. Schetsen met verrekijker in de ene en pen inde ander moet ik nog oefenen 😉

Daarom de vogels van foto geschetst, lekker klusje op camping momenten.

Pagina Cap Blanc Nez bij thuiskomst
Pagina Cap Blanc Nez bij thuiskomst

Afwerking

Thuisgekomen geniet ik na van de vakantie door mijn boek bij te  werken. Dan komt er de tekst bij, zoek ik inspiratie voor de koppen. Hier koos ik voor een 'in de rots gehakte lettervorm' als kop. En om wat kleur te geven tussen al die witachtige schetsen: de roze muggenorchis, die we fotografeerden onderweg naar het monument op de top. deze houdt van kalkgrond, zul je in Nederland niet veel zien.

detail links
detail links
detail rechts
detail rechts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *