Workshop: mensen op het station

WS-pleinvrees-w

Zaterdag was ik op pad met een leuke gemotiveerde  groep schetsers, om mensen te leren schetsen. Op centraal station Arnhem is altijd wel wat te beleven, maar deze sinterklaaszaterdag was het extra druk.  mooi mooi, veel modellen dus.

De middag bestond uit twee delen. Eerst maar een intekenen met figuranten. Snel, klein, en houdt de pen op het papier. Gemeen van mij, maar het geeft wel soepele lijnen.
Leuk is dat iedereen veel meer ging opvallen aan de voorbijgangers: kleurige kleding, typetjes en groepjes. Niet bij te houden met schetsen, maar dan neem je iets van de een en plakt er wat van de ander aan. Net Photoshop, maar dan analoog.

Daarna de waslijn-oefening. Alle kopjes op één lijn, en dan grote en kleine figuurtjes tekenen. Grappig, dat bij de een het station véél drukker was dan bij de ander, raadselachtig!  Tevreden constateer ik dat de losse omtreklijnen bij iedereen lukken.
Tijd voor het grote werk!

WS-pleinvrees-waslijn-w

Met het grote werk bedoel ik mensen in de hoofdrol. Groot in beeld, en liefst min of meer herkenbaar. Ook nu blijven (losse) omtreklijnen de opdracht. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar er wordt hard aan gewerkt! Inmiddels zijn we naar buiten gegaan waar het zonnige muurtje veel mensen trekt, toch boffen zo half november!

We delen de groep in tweeën, enkelen staan, anderen zitten, zodat we elkaar kunnen schetsen. Straks wisselen. (Natuurlijk ben ik weer die spelbreker wanneer ik mijn post verlaat om een 'rondje' deelnemers te doen.)

De resultaten mogen er zijn, wij kunnen ze allemaal identificeren! Op naar een verdiend drankje in de huiskamer.

ws-pleinvrees-staand-w

De resultaten mogen er zijn, wij kunnen elke schets identificeren! Op naar een verdiend drankje in de stations-huiskamer.
Ik heb er alle vertrouwen in dat we van dit gezelschap meer volk mogen verwachten in de schetstoekomst.

Dankjewel voor jullie enthousiaste deelname.

4 gedachten over “Workshop: mensen op het station”

  1. Ingrid Terpstra

    Dank voor deze gezellige workshop. Het was uitdagend & gaaf tegelijk.
    Het is écht een kwestie van doen, en Leideke gaf ons de juiste tools? Dankjewel Leideke ???

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *