Oude postkantoor Velp

02-Postkantoor-Velp-w

Sommige gebouwen vragen een  ándere aanpak!

Al een tijdje staat dit gebouw op mijn te schetsen lijst, evenals  zijn grote broer in Arnhem. Stukken geschiedenis zijn het, markant, met veel details. Deze twee horen bij een reeks van gebouwen die ontworpen zijn door rijksbouwmeester C.H. Peters.  Hij had onder meer de opdracht om door het hele land heen postkantoren te ontwerpen. Het velper gebouw dateert uit 1910 en was in gebruik als zodanig tot 2009.

Ik ga even in Velp tekenen zei ik thuis......enfin een paar uur later heb ik het opgegeven. Telkens gaat er net iets mis,
een dakkapel, perspectief toch niet juist.... Het gebouw wil niet plakken zoals ik het wil, het  vraagt om een andere aanpak!

Deze keer maak ik werk van de delen die mijn blik trekken en dat werkt. het perspectief wat versterken, dan de reeks dakkapellen links, de ramen op de voorgrond en de beide voordeuren in die prachtige afstekende kleuren. Ik ben er blij mee.

02-postkantoor-Velp-foto-w

4 gedachten over “Oude postkantoor Velp”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *